Personbil

Vi hjälper till att utbilda dig till en säker förare. För bästa resultat erbjuder vi din handledare att följa med på lektionerna. I din utbildning kommer du få prova på riskfyllda moment som t.ex. av och på farter, hårt trafikerade landsvägar, hur man planerar, fullföljer och avbryter en omkörning i olika miljöer.

Du får en individuell utbildningsplan och kostnadskalkyl. Detta innebär att vid din första körlektion kommer du ha en uppfattning hur lång tid din utbildning kommer och ta och hur mycket den kommer kosta.

Teori

Förutom körningen är även teorin ett viktigt moment i din utbildning. Vi har lärarledda teorilektioner två gånger i månaden. Förutom teorilektioner erbjuder vi att göra datatester på våra surfplattor under kontorets öppettider. Du har även möjlighet att göra tester hemma via vår elevcentral.

RISKUTBILDNing del 1 och 2

För att förbättra nyblivna körkortstagares attityd i trafiken, måste alla elever genomgå en obligatorisk riskutbildning.

Riskutbildningen är uppdelad i en teoretisk del, Riskettan, som handlar om alkohol, droger och trötthet. Och en praktisk del, Halkbanan, som handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Halkbanan ligger i slutet av din utbildningsplan då det ställs höga krav på manövreing. Halkbanan utförs på gillingebanan. 

Längden på körutbildningen, antalet körlektioner och den totala kostnaden varierar mellan olika personer.
Vissa har tränat privat, andra kombinerar privat körning med övning på trafikskola och somliga gör hela utbildningen på skolan.

Den sammanlagda utbildningstiden påverkas av ditt eget intresse, fallenhet, planering och Trafikverkets tillgång på provtider.